Coupeuse

Opleidingsduur ca. 2 jaar.

Wilt u zichzelf nog verder specialiseren dan is er een mogelijkheid tot het volgen van de coupeuse opleiding. Deze opleiding is een vervolg van de Costumière-opleiding. Deze opleiding bestaat uit 4 cursusmappen die zowel theoretisch als praktische kennis omvat. De (gemiddelde) opleidingsduur is 2 jaar. De lessen zijn wekelijks 2 uur. Daarnaast heeft u tijd nodig om thuis aan huiswerk te kunnen werken. Deze opleiding kent 2 landelijke examens om het coupeuse diploma in ontvangst te kunnen nemen.

Leerdoelen en doel opleiding

Tijdens deze opleiding wordt dieper ingegaan op de al in de costumière-opleiding behandelde stof. De coupeuse opleiding bestaat uit twee modules. Hierin leer je zelf ontwerpen en bijzondere kleding als bruids-, en feestkleding te tekenen en te vervaardigen. Ook maakt u kennis met het maken van kleding voor bijv. mensen met een afwijkend figuur of een handicap. U leert bestaande patronen op een gemakkelijke manier te vergroten en te verkleinen. Een klein theoretische gedeelte van deze cursus is kostuumgeschiedenis. Het is erg leuk om te weten hoe de kleding is ontstaan. Zoals u weet herhaalt de geschiedenis zich en zeker voor de ontwerpers onder ons is het toch belangrijk om te weten hoe men zich vroeger kleedde.

• Diploma*

*Deelname alleen mogelijk als u minimaal de opleiding Couture techniek en Dames/Heren van de costumière opleiding gevolgd heeft.

Meer info over deze opleiding kunt u hier vinden: opleiding Coupeuse